Tot primesc întrebări referitoare la adaptarea și evoluția Tinei la creșă.
Așadar, au trecut 3 luni și jumătate de când am dat startul acestui capitol nou și plin de surprize.


Nu ne-a fost ușor, este etapa în care realizezi ca bebe nu mai este bebe, ci o domnișoară, când realizezi că nu mai îi poți veghea pașii, făcându-și simțită prezența independența.


Dragilor, așteptați-vă să plângă atunci când îi lăsați, puneți în balanță că este posibil să se adapteze mai greu sau că va începe sa protesteze, din cauza frustrărilor cumulate. Calculați tot și nu vă panicați. Da or să fie și răceli, muci, febră,  zile transformate în două săptămâni chiar, în care trebuie să stea acasă,  pentru că răceala nu dă semne că ar vrea să plece. Da, asta este colectivitatea, așa se formează imunitatea. Știu că este dificil la început, însă aveți răbdare.

Am dus-o 8 ședințe pe Tina la o salină artificială, lucru recomandat de pediatru, apoi am început ședințele de înot, merge de 3 luni aproape, ulterior i-am administrat First Defense, iar de o luna îi dau miere de Manuka 100 mg, care, i-ar ajuta imunitatea.

Cât despre ea, nu știu ce să vă spun: este super sociabilă, dezghețată, comunicativă, organizată, super independentă, salută vecinii, oamenii pe stradă, copiii, împarte lucruri și vorbește muuuuuult. A început să pună întrebări: Cauți ceva? De ce picură mami? Îți place mâncarea, e bună? Și o multitudine de cuvinte și propoziții. Face glume și ne spune ca ne iubește. Pe Sheeva o pupă și o strânge în brațe. Îi poti cere ajutorul pentru orice, fiind un prieten de nădejde. Știe ce își dorește, spre exemplu pentru activitățile de weekend ori spune ea ce vrea să facem ori îi dau să aleagă, iar promisiunile sunt respectate de fiecare dată, de ambele părți, uneori ne dăm timp pentru a prinde curaj. Face lucruri singură și de cele mai multe ori nu ne lasă să o ajutăm: „Tina, singură! Poate, e mare!”.

S-a dezvoltat mult și frumos. Încă este pe mâncare baby-friendly, fără zahăr și prăjeli, lucru de care sunt tare mândră. Merge cu drag la creșă, este bucuroasă și dornică să petreacă timp cu prietenii de la creșă.

Iar luna viitoare, pe 4, face 2 ani! Când ai crescut

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s