Ați observat că oamenii care nu au succes au comportamente agresive, critică, folosesc ton ridicat și au atitudine revoltătoare, dețin adevărul absolut și sunt persoane … goale? Când spun goale nu mă refer la haine, ci la acele persoane limitate, care doar se plâng. Se plâng, se auto-compătimesc, se scuză, își găsesc motive și seamănă ură și impresii negative printre oameni.


„Când totul se complică, simplifică-ți orizontul”.


Ei bine, fix de genul ăsta de persoane să te ferești. Nu de dușmani să Îl rogi pe Doamne – Doamne să te ferească, ci de oamenii limitați … în gândire, pentru că împrăștie energii negative peste tot.
Oamenii aceștia, deși nu recunosc, se bucură când jignesc, se bucură când provoacă revolte, certuri, se bucură de nefericirea altuia, se bucură când rănesc. Însă își poartă propria nefericire, propria atitudine, sentimente grele, negre.
Astfel de persoane se hrănesc cu Rău și cerșesc minuni în viața lor. Vor totul, deși nu fac niciun pas. Vor job-uri înalte, deși cunoștințele lor sunt minime. Dau lecții de viață, deși nu au citit nicio carte de dezvoltare personală. Aruncă cu pietre în succesul altora, neînțelegând munca din spatele acestuia. Nu vor avea niciodată cum să  o înțeleagă pentru că ei nu fac nimic pentru a-și schimba condiția, nimic bun.
Oamenii aceștia au zero doză de optimism, viața lor este plină de negativism. Aruncă venin și primesc … singurătate.


Dezolant, trist. Și mai grav este ca aceste categorii plămădesc copii pe care îi cresc sub aceeași aura, cu aceleași perspective, cu grad infim de încredere de sine. Copiii lor se vor mulțumi cu puțin. Poate nu toți,  însă marea majoritate, da, astfel „specia” se va perpetua.


Iar noi? Noi citim, punem în aplicare, ne dezvoltăm, cerem vieții din ce în ce mai multe, îi oferim un viitor strălucit copilului și ne ferim de astfel de oameni, îi evităm, pentru că până la urmă este vorba de alegeri: Aleg să fiu fericită sau trist!? Aleg să văd partea plină a paharului sau pe cea goală? Am mai încercat să schimb mentalități si să ajut persoane în spargerea lacătului pentru eliberarea bunătății, însă am eșuat. M-am resemnat cu privire la alții și ma focusez pe noi, noi trei. Poate nu e bine cum gândesc, însă prefer viață calitativă în favoarea uneia nulă și mai ales că energiile negative se culeg cel mai repede. Sunt egoistă, da, pentru ca mă gândesc la al meu copil.

„Ne putem plânge că tufele de trandafiri au spini sau ne putem bucura că spinii tufelor au trandafiri.”

Abraham Lincoln

Foto: Pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s