Pentru ca abia acum, la aproape 31 de ani, am înțeles ce este sănătatea și faptul că ea vine din interior. Am decis să înlocuiesc treptat produsele pe care le folosesc zilnic, cu unele deloc nocive, ba din contră, cu unele care îmi vor reda strălucirea anului 25.

Am ales Galaxia aceasta, cum îmi place să o numesc, pentru că, această stralucire pe care o cautam, am regăsit-o în privirea și in tenul oamenilor care le folosesc.

Atenție, nu sunt medicamente și nu pot înlocui un tratament avizat, in schimb, lucreaza, șlefuindu-ți interiorul pentru a emana prospețime.

La o scurtă căutare pe net, am găsit că Aloe Vera și-a făcut apariția in sec. I, în Noul Testament.
În compoziția plantei se regăsesc 18 aminoacizi din cei 22 necesari organismului uman, vitamine și minerale, astfel protejând sanatatea. Pe lângă acestea, sterolii, hormonii, lignina și saponina oferă efect similar antibioticului, analgezicului, efect antiinflamator si antiviral. Oferă sprijin, ameliorare în diverse boli crunte, astfel fiind numită „planta miracol”.
Sunt informații găsite pe Wikipedia, atat.

Cristofor Columb spunea așa: ” Sunt patru plante indispensabile pentru viața omului: grâul, strugurii, măslinele și aloe vera. Prima hrănește, a doua bucură inima omului, a treia aduce armonie, iar a patra te face sănătos”

Prima atestare a plantei datează de acum 3500 de ani.
Alexandru cel Mare, a cerut ca această plantă sa fie folosită in tratarea rănilor soldaților.
La începutul primului mileniu, planta uscată devine medicament răspândit în Europa, iar între 1300-1500 își face apariția în medicina engleză ca laxativ, tratament al bolilor și rănilor la suprafața pielii.
Denumirea de aloe, provine de la cuvântul arab ” aloeh”, care semnifică „seva cristalină și amară”, numele primindu-l după botanistul Miller, cel care a descris-o pentru prima dată în insulele Barbados.

Puterea stă în mâinile noastre, însă frumusețea și sănătatea, vin doar din interiorul nostru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s