Pe Lady T. am ales sa o vaccinez. Am urmat schema nationala, dar am adaugat si schema optionala: Rotarix, Varilix, Vaccinul Antigripal, Havrix Jr, Nimenrix si urmeaza Bexsero.
1. Rotarix – antiGastroenteritei. Cale orala, doua doze, la interval de minim 4 saptamani, prima administrandu-se la 6 saptamani. (Atentie la scaunelel bebelusului 7 zile dupa administrare, deoarece va puteti contamina chiar voi).
2. Varilix – antiVaricela, de la 9 luni la 12 ani, iar de la 13 ani se fac doua doze la diferenta de 6 saptamani. Realizat din tulpina Oka vie, atenuata
Havrix Jr – anti Hepatita A, virus inactiv, intre 1 si 15 ani – se administreaza doua doze, cea de-a doua la distanta de 6-12 luni de prima.
3. Vaxigrip Tetra – antiGripal. Se administreaza de la varsta de 6 luni, la primul an de vaccinare administrandu-se 2 doze la distanta de 4 saptamani, virus inactiv. 4. Nimenrix- Vaccin Meningoccocic de tip A, W-135 și Y. Se administrează o singură doză pentru cei de peste 6 luni, iar pentru sugari, de la 6 săptămâni, două doze, la diferență de minim 2 luni.
5. Bexsero – antiMeningita de tip B, component adsorbit. Se poate administra de la varsta de 2 luni, doua doze, la distanta de 2 luni aproximativ in functie de varsta administrarii.
Mentionez ca nu am avut reactii adverse, cu exceptia vaccinului de la 4 luni, avand o stare subfebrila 38°C, o singura seara.


Gasiti atasata si schema nationala de vaccinare de pe site-ul raportuldegarda.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s