Well, well, well … Luna trecuta imi strigam disperarea vis-a-vis de educatia Tinei, de mediul in care urmeaza sa se dezvolte, de viitoarea familie, de cresa.
In urma recomandarilor primite, am facut o lista: 1. Copii de poveste, 2. Dora, 3. Iilo si 4. Liebe Kinder (Am avut pelista si 7 ani, insa nu ma erau locuri). Toate sunt in sectorul 4 și toate au optionale de la 3 ani.
1. Localizare: zona Unirii, putin cam departe de noi, taxa 2000 lei putin peste bugetul nostru. Per total ne-a placut. Nu au bucatarie proprie, colaboreaza cu o firma special pentru copii, mancarea calda, baby-friendly. Am fost dimineata, intr-o singura sala, tot personalul purta masca. Doamna director calda, atenta la copilasi, educatorii la fel, copiii erau veseli (ne-am intersectat cu ei, venind de afara). Camerele permiteau insa putina lumina naturala, geamurile fiind mici. Nu au televizor, nu au camere, nu au concedii, sunt doua persoane ( educatoarea si ajutor de educator) la aprox. 12 copii. Doamna mi-a spus ca si informatie suplimentara, de existenta concediului medical, 10 zile pe luna, pentru copil (Nu stiam, din acest motiv impartasesc cu voi). Ies zilnic afara. La zile de nastere se comanda tort doar de la anumite cofetarii, cu certificat si baby – friendly. Ii spala la fund dupa scaun. Program 08-18.
2. Localizare: zona intersectiei Nitu Vasile – Brancoveanu. Se afla pe locul doi in topul preferințelor noastre. Camerele mari, spatioase. Doamna director a insistat sa cautam in vizite, centre acreditate, cu multe toalete. Vara petrec mult timp afara,  in anotimpul rece, copiii mici sunt mai putin scosi afara. Mancare baby-friendly, insa folosesc jumatate din cantitatea de zahar, pentru gustari precum: chec, briose, negrese etc. Sare foarte putina, pentru gust. In schimb, ii pot aduce orice pentru a inlocui produsele cu zahar. Bucataria se afla la subsol, putin cam „rece” atmosfera. Mi-a placut felul in care au fost incorporate toaletele in clasa, sub forma de casuta, toate fiind in miniatura. Sunt pro ideea: ” fiecare copil are ritmul sau”. Nu ii spala la fund dupa scaun. Au concediu doar doua saptamani in luna iulie, luna in care se plateste jumatate de taxa (taxa este de 1550). Doua persoane ingrijesc aprox. 10 copii. Au bucatarie proprie. Program 08-18.
3. Zona Brancoveanu, am avut doar conferinta video. Au doua persoane pentru un maxim admis de 19 copii, ceea ce mi se pare enorm. Mi-au spus ca folosesc zahar in cantitate normala, la fel si sare. Pentru zilele de nastere, sunt alese 2 zile pe luna, de tort ocupandu-se ei. Obligatoriu ca adaptarea sa se faca treptat, de la program scurt, la lung, taxa fiind modificata in functie de copil-program. Taxa, mi-au spus sa o verific pe site – mi s-a parut ciudat, avand deja discutia „la purtător”. Au concedii (spre exp de Craciun, de Paste, sarbatori legale, uneori se face si punte.) Au bucatarie proprie. Nu au televizor, ii spala la fund dupa scaun. Exista anumite reduceri, daca detineti „vechime”.
4. Zona – Aparatorii Patriei. Despre „Copii Iubiti” (in traducere), va pot spune ca ne-a cucerit. Doamna Director este minunata, diferita de restul doamnelor, cu un altfel de vibe. Ne-a povestit si i-a acordat Tinei timp, mult timp. I-a cantat la pian, i-a spus poezii, i-a mimat si fredonat cantecele. Vara, copii se balacesc in piscine, de doua ori pe zi. Pun muraturi, fac cozonaci si multe, multe activitati pe care le-am descoperit in pozele surprinse pe pagina de facebook. Sunt spalati la fund si sunt maleabili dupa cerintele parintilor (lucru rar intalnit raportat la celelalte locatii). Folosesc sare in cantitati mici, iar zahar, in anumite preparate, in cantitate redusa. Mi-a placut ca, in zilele in care noi decidem sa nu ii dam gustarea, din cauza zaharului, ei ii pot da altceva, dar ne si permit sa ii aducem noi ceva similar. Painea este facuta de ei, au bucatarie proprie, iar tortul pentru zilele de nastere este facut acolo, din fructe, baby-friendly. Camerele spatioase, cu desene pe pereti. Nu au televizor. De la 3 ani, ca si optional, inclusa in pret, este si germana. Aici, Tina, s-a simtit in largul ei, poate din cauza doamnei director, poate din cauza pianului, poate din cauza vocii doamnei, insa chiar i-a placut. Taxa 1200 plus 20 lei pe zi pentru mancare. Program 07:30-19. Si inca ceva: uneori, vinerea ii putem lasa peste noapte, pana sambata dimineata acolo, alături de ceilalti copii.
Sunt linistita. Am gasit, pe baza recomandarilor, nu una, ci doua locatii, in care mi-as lasa copilul cu cea mai mare incredere. Cumva, urmeaza sa cantarim optiunile, sa analizam plusurile si minusurile si ne vom decide in zilele ce urmeaza, insa pentru niciunul dintre voi, nu este o surpriza decizia mea, personala, dupa felul in care am descris intalnirile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s