Ma gandesc des cum rezolva tot mamicile singure.
Va povesteam viata mea pe fast-foward de cand am nascut. Cred ca va amintiti momentele in care m-am plans ca nu-mi ajunge timpul.
Mamele singure, duc „greul” ele, pe bratele lor, pe picioarele lor sau cu mintea si inima.
La noi, curatenia si mancarea Tinei, de majoritatea datilor, sunt partea mea, iar mancarea noastra e partea lui (este contractul semnat in momentul in care ne-am mutat impreuna). Cumparaturile, pentru ca pe Ti nu o scot absolut deloc prin mall sau magazine in aceasta perioada si plata darilor sunt treaba lui.
O mama singura le face pe toate. O mama singura se trezeste barbat si se culca femeie. Ea este tot, este apa si foc, este sare si piper, este leoaica si soricel, este inger si diavol, este critic literar si poet, este planset si suras, pe scurt este universul.
Dragelor, cand ma gandesc la voi, prin toate incercarile prin care treceti zilnic, ma simt minuscula, ma simt o veritabila plangacioasa.
La voi am sa ma gandesc de fiecare data cand voi simti ca nu mai pot, la voi! Voi sunteti cele care indurati singure primele clipe alaturi de prunci, cand sunteti la inceput de drum si nu stiti incotro sa o apucati, voi simtiti singure colicile, insomniile, voi sunteti cele care verifica daca inca respira, voi il spalati desi abia ati nascut, sunteti cele care duceti lupta noptilor cu febra sau a zilelor in care sunt moracanosi din cauza aparitiei dintilor. Voi sunteti forta lor si cele care ii purtati in brate, chiar daca simtiti genunchii inmuiati.
Cu toate astea, la voi sudoarea nu se cunoaste pe frunte, la voi cearcanele sunt mai estompate si parul mai bine aranjat.
Voi nu mai aveti dureri de muschi, de cap sau de spate. Voi nu aveti cui sa ii spuneti sa va ajute putin cu el, sau sa petreaca 5 minute cu el pentru a va face un dus. Sau sa va ajute cu vasele, in timp ce ii faceti baita. Voi sunteti realmente, de departe, eroine, varful piramidei.
Paharul acesta, doamnelor, este in cinstea voastra!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s