Unele femei se mandresc cu numarul kilogramelor, iar altele nu.
Ma situez in cea de-a doua categorie. M-am privit cu scarba in oglinda dupa nastere, nici la pozele in care apaream, nu ma puteam uita. Nu ma recunosteam. Am avut un soc cand, bebe deja nu mai era in burtica, iar eu aratam: explodata.
M-am urat si nu m-am iubit deloc.
M-am pedepsit, repetandu-mi in minte: In asa hal nimeni nu te poate iubi. Ce ai facut cu Alexandra? Unde este machiajul? Costumul? Unde sunt tocurile? Unde este parfumul?  Cum o sa te priveasca copilul tau? Tu esti exemplul ei.
M-am pedepsit si nu am dorit sa imi mai cumpar haine, deoarece asta ar fi insemnat sa ma accept asa. Incercam sa ma machiez pentru a ma bine dispune, dar nici rujul nu imi mai statea bine, un fel de clovn ma simteam, trebuie sa stii sa le porti.
Am suferit la fiecare privire in oglinda, ma credeam o lasa, nu reuseam sa fac nimic, pana si baia era in contra-timp, 5 minute maxim pe ceas. Refugiul meu era mersul pe jos pana la sala de fitness si inapoi. Timpul cu mine, asta era. Mi-am tuns parul, mi l-am vopsit, am incercat sa ma regasesc.
Surprinzator, ambitia a aparut cand am vazut un copil la sala, care a slabit 10 kg intr-o luna. Asta a fost. 
Nici acum nu sunt multumita pe deplin, mai am de lucrat, ca orice roman: dupa sarbatori.  7 kg e targetul meu.
Nu am fost o norocoasa din acest punct de vedere. Alte femei isi revin imediat dupa nastere, la forma initiala.
Cred ca am atras energia negativa, deoarece acesta a fost primul aspect de care m-am temut la aflarea vestii sarcinii.
25 kg a fost numarul meu magic, in conditiile in care doctorul 12 kg mi-a spus ca ar trebui sa iau. O cifra care mi-a cauzat si dureri de genunchi si oboseala.
Acum ma mandresc cand imbrac o pereche de pantaloni mai veche, „Am haine noi”, imi spun.
Mi-a lipsit increderea in sine, mi-a lipsit curajul. Nu incurajez acceptarea situației, viata trebuie sa fie la fel ca inainte.
Problema cred ca este greutatea acceptarii noului stil de viata, pentru ca renunti la foarte multe lucruri si te schimbi total. Si nu pentru ca vrei tu, ci pentru ca, acum, te gandesti intai la ea, sa fie ea bine.

A te iubi pe tine insuti, nu inseamna a te accepta indiferent de natura sau a te consola, din contra, te iubesti atunci cand esti primul care cere mai mult de la tine, eul care striga atunci cand trebuie sa poti mai mult. Este ingerul de pe umar. Cand te privesti in oglinda si faci piruete, cand simti ca esti pe cea mai inalta pozitie, cand simti ca ai mereu ceva bun de spus, eul este langa tine, el iti calauzeste pasii, te vegheaza si te slefuieste. Zilnic inveti si progresezi. Azi sunt mai buna decat ieri.

A fi frumos inseamna a fi tu insuti. Nu trebuie sa fii acceptat de ceilalti. Trebuie sa te accepti tu pe tine. 

Thich Nhat Hanh

Foto: Pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s