Am auzit des ” Daca as avea fata, as pazi-o non stop!”
Well, eu daca as avea baiat, l-am invata sa iubeasca sexul feminin, sa il respecte si ocroteasca.
Sa ne invatam pruncii sa aprecieze viata, sa fie demni.
Violenta in familie este un subiect delicat. Nu am sa il dezbat. Parintii sunt biblia copiilor, ei sunt responsabili de comportamentul copiilor, ei sunt samanta din sufletul lor, sadita adanc.
Mie imi raman diverse lucruri intiparite in memorie, de data asta imi amintesc stirea in care un asistent maternal a ars cu tigara trupul unui copil pe care il „ingrijea”, il avea in plasament. Marcela, nu s-a oprit aici, a folosit foarfeca si l-a ucis. Lucian avea 4 ani si era de etnie rroma. Merita Lucian asemenea soarta? Pentru ca era de etnie? Pentru ca parintii biologici nu l-au vrut? Pentru ca era al nimanui si nici macar „Nimanuului” nu-i pasa de el? Pentru ca avea doar 4 anisori? Sau pentru ca avea tantrumuri, pavoruri nocturne? Dar banuiesc ca Marcela, oricum n-ar fi inteles si nici nu cred ca stia ce sunt acestea. Si in urma posibilei educatii primite, cum s-ar fi dezvoltat? Cum s-ar fi maturizat? Cum ar fi putut depasi momentul in care, iubita lui, vedea semnele focului inscrise pe piele, sau prietenii, sau copiii sai. Dar Marcela? A vazut asta in familia ei, in copilarie sau avea tulburari mintale? Ea a ajuns la inchisoare, avand de ispasit o pedeapsa de 22 de ani. 22 de ani, atat, pentru viata unui inger. Evenimentul se petrecea in anul 2010.
Aveti grija de copilaria lor, nu ii lasati sa ajunga in punctul in care pot provoca dezastre, in punctul in care conditia lor umana se transforma.
Stiu ca statul nu se implica prea mult si nu ajuta, dar este responsabilitatea noastra, a parintilor, sa fim exemplele lor.
Eu vreau ca lady Ti. sa mearga pe strada, la orice ora, fie zi sau noapte, fara sa am vreo grija. Vreau sa intalneasca un print care sa ii puna sacoul lui peste apa, pentru a nu se uda, vreau sa danseze vals cu ea in plina strada fara ideea ca va atrage priviri, vreau sa ii scrie scrisori de dragoste, vreau sa o mangaie pe par si sa ii cante iubirea.

Oare este o dorinta depasita? Oare civilizatia si bunul simt se indreapta in cu totul alta directie?
Educatia se face din primele lor zile de viata, acasa, alaturi de parinti…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s