Teoria o stiam. De la aparitia primului dintisor trebuie sa o spal, cu o pasta de dinti fara fluor, sa ii pun un bob de mazare pe degetar (am folosit Nenedent la inceput).

Bun. Am postat o poza pe un grup, referitor la fren, iar mamicile de acolo mi-au spus ca are dintii demineralizati. Poftim? Nu vazusem nicio pata pe ei, ce-i drept poza era facuta cu o lumina ciudata, asa s-a intamplat.
Nu am stat pe ganduri si am cautat recomandari de pedodont, pe lista se regaseau Andreea Lup (Ava Smile) si Luca Simona (Zana Maseluta). Am gasit loc rapid la Ava.
Doamna doctor tare dragalasa, atenta la ea, prietenoasa si rabdatoare. Verdictul: o forma usoara de demineralizare. Mi-a recomandat sa ii schimb degetarul cu o periuta cu perii medii, de preferat spalata dimineata si seara, dar seara este cel mai important, spalata cu Bio Repair si ulterior data cu gelul Tooth Mousse, dupa care nu trebuie sa bea sau sa manance aproximativ o ora, sau jumatate de ora, daca folosim ulei de cocos presat la rece. Demineralizarea se pare ca a aparut in urma unei deficiente, de fier cel mai posibil, pe o perioada scurta. Ne-a cerut sa pozam dintii pentru a face comparatia dupa cateva luni. Am intrebat si de frenul ei, daca afecteaza, dar mi s-a spus ca momentan pot sta linistita, afecteaza putin la periere, dar odata cu aparitia dintilor definitivi, situatia este posibil sa se schimbe, plus ca multi copii isi rup frenul in cazaturi, iar odata cu aparitia dintilor definitivi ne-a fost recomandata sigilarea dintilor pentru prevenirea cariilor, lucru pe care il stiam si aveam de gand sa il pun in practica.
Am mai primit recomandarea de a folosi servetele cu xylitol atunci cand nu reusim sa o periem (la eruptii dentare spre exemplu) sau dupa folosirea siropurilor cu zahar, acesta afectand dintii.
Avand in vedere situatia actuala, doamna doctor a fost bine echipata, mediul curat, iar costul a fost de 50 lei.
Dupa 3 luni, am facut programare si la Zana Maseluta pentru inca o parere. Diagnosticul a fost acelasi, fix aceleasi recomandari, doar ca aceasta clinica detine o frumoasa gradina si un loc de joaca plin de jucarii, iar costul a fost de 150 lei.
Ava Smile castigand din punct de vedere empatic si financiar, evident, urmand ca pe viitor sa mergem la ei.
Demineralizarea  sau displazia de smalt este un proces chimic, care afecteaza smaltul dintilor, fiind prima etapa inaintea aparitiei cariilor. Incepe cu aparitia petelor albe, vazute la o anumita lumina, dupa care pot aparea cariile, dintii devenind mati, galbui si chiar negriciosi. Demineralizarea nu se vindeca, ci doar se opreste din evolutie.
Motivele aparitiei acesteia ar putea fi: geneticul, alimentatia necorespunzatoare a mamei in timpul alaptarii, toxicoza suportata de mama in timpul sarcinii, igiena bucala precara, aciditatea stomacala, bauturile acide sau carbogazoase sau chiar antibioticele. Inca un lucru important de stiut este ca demineralizarea afecteaza si dintii definitivi, din pacate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s