Inca din saptamana 27 de sarcina, fatul viseaza, dar ce viseaza, insa, este o enigma.
Lady T., i-am promis ca o vom proteja chiar si de balaurii din vise. Tati se lupta cu ei, inca de la inceput si incearca sa ii nimiceasca, sa-i tina la distanta de tine.
Avem seri in care pavorul nocturn isi face simtita prezenta, cand somnul este tulburat de cosmaruri, copilul neputand face diferenta intre real si imaginar, cand animalele se transforma in vietati fioroase care il urmaresc.
Important este ca, acestea nu le afecteaza sanatatea fizica si psihica. Stresul, oboseala, schimbarea mediului, febra pot fi factori declansatori. Se manifesta prin tipete, plansete, urlete, agitatie. Important este sa nu il treziti in timpul acestei terori nocturne, desi pentru parintele neputincios este frustrant si greu de digerat.
Imi amintesc visul in care picam fara oprire, cu o viteza uriasa intr-o groapa, sau chiar pe acela in care dimenisunile erau ciudate, eram extrem de mica intr-un spatiu urias si totodata sufocant si chiar acel vis in care simteam durerea glontului.
Se spune ca in cea de-a patra dimensiune, eul, in somn, paraseste trupul blocat in universul fizic, iar spiritul calatoreste in alte lumi. Acum ceva timp citisem o carte care te invata cum anume sa te relaxezi, ce pozitie sa adopti pentru a reusi desprinderea eului de trup intr-un mod constient, in liniste deplina si inconjurat de lumanari. Aceste practici au rolul de a obtine echilibrul interior si refacerea psihica si fizica.
Inca dorme in camera cu noi, dar in patutul ei, se odihneste mult mai bine acolo, iar cand terorile intervin si mainile mele nu reusesc sa o calmeze cu o mangaiere, o transfer uneori pe pieptul meu ca „pe vremuri”.

Foto: Pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s