Avem multe asteptari de la un bebelus, inca de la nastere: sa zambeasca, sa deschida ochii, sa stie sa suga, sa gangureasca, sa mearga de-a busilea, sa spuna mama si tata. STOP! De ce vrem sa schimbam totul, de ce nu avem rabdare? De ce sa nu ii acordam incredere si sa asteptam pana cand acesta este pregatit? Poti avea 10 copii, dar fi sigur ca fiecare se va dezvolta in propriul ritm, pentru ca ei sunt unici. Fiecare fiinta se bucura de monopol, atunci cand vorbim despre ADN, personalitate si ritm.
La ce vreau sa ajung? La premergator. In Canada, acesta a fost interzis din 2004, iar Academia Americana de Pediatrie a luat fix aceeasi decizie in anul 2005, cat si interzicerea fabricarii lor. De ce? Pentru ca in urma studiilor, s-a demonstrat ca intarzie nivelul motor al copilului, mental, cognitiv si senzorial. Articulatiile si soldul sunt solicitate, deloc natural, iar copilul va adopta mersul pe varfuri. Folosit pe o perioada lunga de timp, poate provoca deformari de coloana. Ca optiune, aveti o gramada de alte centre de activitati care nu afecteaza sanatatea copilului.
Mamico, stai linistita, copilul va merge cand va fi pregatit. Nu il forta, lasa-l pe el sa se dezvolte in ritmul sau.
Lady T. S-a ridicat in picioruse, singura, in patut la 6l2z, iar antemergatorul nu l-a folosit, chiar si asa, va recomand unul mai stabil, de lemn as zice, cel de plastic nu ofera stabilitate.
Vrem sa avem copii independenti, dar mereu intervenim. Asta e spiritul de mama, la urma urmei…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s