
Voiam sa va creionez si voua imaginea ramasa intiparita pe retina mintii.
Pe vremea in care telenovela „Clona” era pe sfarsite, fix in ultimul episod difuzat la televizor, am fost internata in spital pentru o infectie.
Acolo in seara finalului, am trecut pe langa o camera mica, cu un patut si un bebe de aproximativ 8 luni care statea in picioare la geam si ne zambea. Nu mai tin minte daca era fata sau baiat, nici culoarea hainelor, probabil era imbracat/a cu ce aveau pe acolo, dar avea o caciulita de lana legata sub barbie. Ne zambea, avand manutele pe geamul rece care dadea spre culoar. Am ramas cu mama pret de cateva minute returnandu-i zambetul. O asistenta a deschis usa, a aprins lumina si ne-a lasat sa interactionam de la distanta putin.
Ne-a intampinat in casuta sa cu timiditate, entuziasm totodata si emotie. Nu am putut sa ii oferim in schimb nimic. Nu era nici potrivit de oferit cadouri „pentru casa noua”, era dezolant. In aer plutea tristetea pe care o simteam in ciuda celor doisprezece-treisprezece ani pe care ii aveam atunci.
Mereu spuneam ca mai bine adoptam un copil decat sa il facem, sunt atatia care au case comune si care nu cunosc caldura caminului si bogatia sufletelor.
Acum, ma gandesc daca as fi in stare sa tin un copil de mana in viata indiferent de situatie, un copil care nu este al meu. Nu stiu. Dar va indemn sa va protejati daca nu dorinti copii si ulterior recurgeti la diverse modalitati de a va spala pe maini.
Metodele contraceptive antice, prevedeau plante si fructe:
Morcovul salbatic – pastila de a 2a zi;
Intestine de animale – in locul prezervativului;
Semintele de papaya necoapta – consumate de catre barbati;
Mercur fierbinte – baut de femei, ducea la avort spontan;
Zeama de lamaie si bumbacul impreuna cu miere, coaja din copacul Acacia si curmale – introduse in vagin.
Poate parea ciudata combinatia descrierii, dar incerc sa va spun ca in antichitate, era un chin si cu toate astea, se faceau eforturi pentru a nu se ajunge la astfel de „crime”, insa azi este mult mai simplu.
La o simpla cautare, nu am gasit date, rapoarte care sa specifice concret numarul copiilor abandonati anual. In 2018 erau mentionati peste 57.000 de copii abandonati in Romania, iar 1000 sunt abandonati anual, in maternitati.
Exista locuri in inima despre care nici macar nu stii că exista pana cand nu iubesti un copil.
Anne Lamott
Foto: Pinterest.com
Felicitari si voua pt minune! Sa aveti parte numai de bucurii!
ApreciazăApreciază
Ce frumos scrii! Ma bucur mult ca imparti cu noi atatea trairi, pe care si noi le simtim, dar nu ne pricepem atat de bine sa le descriem. Ai talent! Numai bine, Alexandra! Sa fiti sanatosi!
ApreciazăApreciază
Asa simt ca ma relaxez…am mai avut incercari in trecut. Putin curaj si exercitiu… Mersi mult, ma inclin!
ApreciazăApreciază
N am stiut ca ai mai avut incercari. Si eu simt ca as tot scrie, insa tot nu gasesc ragazul. O sa te tot citesc! ( Cand apuc, am si eu una buc bebe 5 luni)
PS: Sunt Andreea Chi., Colega de liceu.
ApreciazăApreciază
Felicitari pentru bebe! Tu fiind, sigur poti, ai nevoie de mediu potrivit si muzica in suflet
ApreciazăApreciază