Va povesteam ca la cea de-a 2a intalnire cu ea, habar nu aveam de alaptare. Intr-o seara, o femeie dura in atitudine, voce, fara pic de zambet si cu ochii mari, albastri, efectiv m-a facut sa transpir si sa plang. Nu avea intentii rele, dar un stil comunist, asadar asa am numit-o. Doamna sefa-asistenta m-a certat groaznic ca nu alaptez cum trebuie( avand sanii super tari, cu lapte deja), ca nu as fi interesata, ca nu am pus intrebari, ca nu imi pasa de bebe. A fost groaznica experienta. Noroc ca am avut un psihic bun si pe tatal ei langa, ca altfel…. Am alaptat transpirand de frica: nu tii bine mana, nu tii bine copilul, nu tii spatele bine, apasa pe san…. Pentru ea era simplu, dar pentru mine, teribil si era prima data cand daruiam viata unui suflet. Ce nu stia ea, este, ca îmi doream de la inceput sa o alaptez. Le intrebasem pe doamnele de la post-operator, dar mi-au zis sa stau linistita, laptele vine dupa 5 zile de la cezariana si ca nu am ce sa fac si nici nu mi-au aratat cum sa o atasez. Doamna fara zambet, desi m-a terorizat, m-a trezit putin la realitate. Mi-a recomandat ceai de anason, chimen si fenicul, dar si Galafor Forte sau Galactogil si multe lichide. Am facut exces de ceai, pana au aparut durerile de stomac. Ulterior am aflat ca Feniculul si Anasonul, de fapt, in alaptare, nu sunt recomandate.
(Cand aveti intrebari de substante cautati pe e-lactancia.org). Citisem si pe alte grupuri de alaptare, ca majoritatea consultantilor recomanda More Milk si ca ar avea super efect. Cat despre pompa, niciodata nu am reusit sa scot mai mult de 20 ml cu ea, desi pentru alte mamici, aceeasi marca a fost buna.
Cand am ajuns acasa, am „beneficiat” de un super masaj pentru desfundarea canalelor, care s-a terminat cu lacrimi de durere. Am exersat, exersat si exersat, iar la 3 luni s-a instalat lactatia.
In timpul acesta am facut testul suptului, care, desi este unul neinvaziv, m-a linistit. Am urmarit si felul in care trebuie atasata la san, nasul in vant, barbia in san pentru stimulare, cat si ce pozitii de alaptare pot aborda. Apropo, am nascut la Spitalul Universitar (doctorul meu activand doar acolo).
Ma gandesc acum, ce se intampla daca nu avem nici sprijin si eram si o persoana super moale? Ce se intampla daca depresia era proaspat instala sau urma sa se instaleze?
Acum, a trecut, in sinea mea ii multumesc, dar atitudinea dansei chiar m-a marcat, as recunoaste-o dintr-o mie…
https://alapteaza.com/

Un gând despre “Startul alaptarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s