Dupa nastere, atentia este indreptata catre nou nascut. Este perfect  normal, dar sa nu uitam ca mama, are milioane de hormoni activati si are nevoie de voi.
Nu are nevoie sa o intrebati cum este, cum se simte, pentru ca mereu o sa spuna ca este bine. Are nevoie de fapt de o persoana plina de initiativa.
Nu o sa spuna, stii, eu nu am mai facut o baie fierbinte și relaxanta de ceva timp, timp in care sa se preocupe de ea, nu o sa spuna ca este obosita ca nu a dormit cateva nopti la rand, nu o sa spuna ca se consuma enorm cand nu il poate calma din plans din cauza colicilor, nu o sa spuna ca o doare atunci cand se gandeste la kilogramele in plus. Nici nu o sa indrazneasca sa mentioneze ca timpul pentru curatenie este aproape inexistent, ca timpul pentru gatit s-a scurtat, ca abia mai gaseste timp sa se hraneasca si ca ziua si-a injumatatit brusc orele.
Desi participam la cursuri si citim o gramada de informatii inainte, cand bebe vine, totul se schimba. Si ma refer strict la necesitatea intemeierii unui nou program. Cum te organizezi sa le faci pe toate? Si mai este cineva acolo care spune ca tu, mamico, trebuie sa te odihnesti. Pai cand si cum?
Ce spun eu este ca o proaspata mamica nu se intreaba de ce are nevoie, ci se actioneaza.
Nu am strigat niciodata dupa ajutor, dar referitor la prieteni, una singura a facut totul din initiativa si mi-a spalat vasele si ma intreba mereu cum sunt eu (existand distanta intre noi si vizitandu-ne cand timpul ne permite). Genul acela de prieten pe care il suni dupa 4 luni si vorbesti cu el ca si cum ultima conversatie a fost acum 5 minute.
Si mamele au nevoie de mangaiere, de pupici, de alinare, ajutor si timp pentru ele.

Foto: Pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s