Talus valgus este o pozitie vicioasa a piciorului caracterizata printr-o flexie dorsala exagerata a piciorului care poate atinge fata antero-laterala a tibiei. De obicei apare la bebelusi, dar nu numai. Poate avea mai multe cauze. Cel mai frecvent este cauzat de pozitia intrauterina (pozitie inghesuita, sarcini gemelare, pozitie pelvina, fat cu greutate mare), dar poate avea si cauze genetice.
Cand l-am revazut dupa nastere, mi-a spus ca avem o fetita mununata, ca i-a facut cateva poze si e sanatoasa doar ca… a avut garsoniera prea mica, iar piciorusele sunt putin altfel.
Luasem 25 kg in sarcina, multi se gandeau ca am gemeni si nu a avut loc? In secunda urmatoare imi derulam film, operatii si situatii, la morfologie cum de nu a vazut?
La 6 zile am mers la Rosana Dudesti, unde l-am nimerit pe domnul doctor Nahoi Catalin. Un tip relaxat, sincer, cu explicatii, sfaturi, prompt la mesaje. Ne-a spus clar: cu masaj nu merge, este prea „grav”. Solutie: 3-4 reprize de ghips, schimbate la 4 zile. Ne-a redirectionat la Grigore Alexandrescu, unde am cunoscut ghipsuletul…ulterior ne-a recomandat atele, pe care, nu prea le-a suportat. Dupa 3 saptamani, am inceput masajul kinetoterapeutic, tot la spital, cu domnul Adrian, pe care l-am „vizitat” de 2 ori pe saptamana pana la 8 luni. Am avut 10 zile consecutive de electrostimulare.
A aparut virusul si am stopat masajul. Am ramas la masajul efectuat de mine, atat( chiar daca mergeam la kineto, era necesar sa ii efectuez si eu acasa masaj).
Acum, e bine, nu perfect, dar cu timpul…. Ne rugam sa nu ramana cu platfus, lucru care se observa la copii, abia la 4 ani. Nu e tragedie, dar socul initial este mare. Rabdare si incredere! Pana la ea nu mai intalnisem si nici nu detineam informatii despre.
La 1 an, domnul doctor ne-a recomandat incaltaminte cu talpa flexibila, marci precum: Biomecanics, Geox si Primigi.
Fiecare copil este diferit.

Atunci cand te vei accepta si te vei iubi exact asa cum ești, viata ta se va schimba. Fii mandru ca esti unic in felul tau! Pera Nivacovici

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s