Am inceput cu wrap elastic – Casa Zamfirei. Cum am aranjat nebunia aceasta de 5m? M-am alaturat grupului Babywearing si am urmarit filmuletele Cristinei, am urmat pasii si TAAA-DAAAM! Primele incercari au fost pe tati, apoi problema era cum pun copilul acolo. Cu maini stangace, am reusit, dupa mai bine de jumatate de ora eram gata de plecare.
Am purtat-o de la o luna, ce-i drept, in luna august, pfff avand cu mine soba de bebelus, a fost destul de „incinsa” situatia. Dar bebe a stat perfect, calma la pieptul meu, linistita, dormea imediat dupa ce o puneam in el. La 5 luni am renuntat la el, deoarece, bebe destul de maricica, wrapul se lasa.
Am trecut apoi la Boba 4G Carrier. Trecerea nu a fost una tocmai ok, deoarece, desi era mentionat inca de la nastere, bebe trebuie sa aiba anumite dimensiuni, deoarece puntea era prea lata, cumva corect era de la 68 cm in sus. Detine un insert, dar nu este recomandat, pozitia fatului trebuie sa fie cu spatele in forma de „C”, iar piciorusele cu fundul sa formeze un „M”.
Am tot vazut pe piata diverse sisteme si desi se mentioneaza ca sunt ergonomice, surpriza: nu sunt! Categoric, singurul sistem ergonomic care permite purtarea fatului cu fata la sensul de mers este Ergo, dar este indicat de la 5l+, iar cele cu spatele buretat, nu sunt ergonomice. Din ce stiu eu, cautati branduri precum : Manduca, Lenny, Isara, Marsupi, Boba, Casa Zamfirei, Poarta-ma etc. Ce este misto la grupul mentionat mai sus, este ca fac periodic intalniri, la care puteti participa pentru a proba diverse wrap-uri, sling-uri si sisteme( purtarea lor clasica, in spate sau pe sold).
Alt aspect tine de îmbrăcăminte, sa nu ii imbracati foarte gros si niciodata nu se pun pantalonasi cu tot cu botosei!
Pe noi sistemul pana la 1 an ne-a salvat enorm, am fost pe trasee montane cu ea, am purtat-o si in spate de la 8 luni, dar acum cele 12 kg se resimt, indiferent cat de ergonomic este sistemul.
P.S. nu sunt toate informatiile aici, dar este un start, cel putin pentru a va feri de sistemele teoretic ergonomice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s