Puseele ne urmaresc de la inceputul vieții.
Mi-am cumparat si eu aplicatia wonder weeks, la inceput, am fost dezamagita, dar ulterior am inceput sa o inteleg si m-am bazat pe ea. Datele exact nu s-au pupat niciodata, puseele Tinei incepand mai devreme decat data mentionata in aplicatie.
Bebe trece in decurs de 20 de luni prin 10 pusee, in urma carora descopera noi achizitii, se dezvolta mental enorm, fiindu-i afectate starea, somnul, inteligenta. Aplicatia te anunta in cat timp incepe puseul, cum se manifesta, iti ofera sfaturi si iti povesteste despre achizitiile obtinute.
Toti mi-au spus ca puseul de la 3 luni este cel mai greu, insa, copii sunt diferiti. Tina a trecut peste ele, pana la varsta de 1 an, fara dereglari uriase de comportament sau somn, dar achizitii vizibile de la puseu la puseu.
De la 1 an, lucrurile s-au schimbat. Daca inainte sanul ma ajuta la calmarea „durerilor” si tuturor celorlalte elemente, de data asta nimic nu a functionat. Am trecut prin 2 zile de foc, schimbarea programului de somn ziua, tipete, plansete, trante pe covor, dorea sa manance, dar apoi nu mai voia, apa pe care inainte si-o punea frumos pe masa, acum o trantea pe jos si dorea ca eu sa ii dau sa bea. Sunt doar cateva exemple, dar plansetele ei, un cosmar! De la Tina care se trezea mereu cu zambetul pe buze, radea toata ziua, canta si dansa, a inceput din senin sa ceara desene(desi desene primeste 5 minute dimineata si 10 minute seara, iar ziua am televizorul pe radio, sau muzica de copii de pe stick), a inceput sa urle din motive banale – nu am lasat-o sa arunce pe jos castronul cu lapte si fidea – si multe alte banalitati. Am avut 2 zile de foc in care ma rugam ca al meu sot sa fie somer si sa ne ocupam amandoi de ea.
A trecut, insa ma gandesc cu groaza la masele si incisivi…

Foto: Pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s