Brusc de marti seara, corpul lui Ti emana caldura, si nu de suflet, ci cu nuante de febra. Miercuri, Joi, Vineri, Sambata. Pana Duminica la ora 12.30, cand a fost ultima faza. Fara simptome, fara nas, tuse, respiratie sacadata, scaune, nimic, doar febra si 4 masele super umflate si 2 incisivi creionati.
Am fost la medic, toti indicii ok, sa o urmarim 3 zile si ulterior sa incepem antibiotic. Doamna noastra doctor, din pacate, nu era si ne-a redirectionat catre altul. Acesta ne-a spus ca febra din cauza dintilor, poate sa fie pana la 38.5 grade, desi am citit comentariile multor mamici, care spun ca tot din informatiile pediatrilor, febra nu este de la dinti. Au trecut 3 zile, cu febra de maxim 38.7. Discutand cu doctora am decis sa evitam antibioticul oferit pur si simplu, recoltandu-i urina pentru sumar si urocultura. Sumarul a iesit in maxim o zi, urocultura in 4. Rezultatul a iesit relativ incert, avand anumiti parametrii de urina modificati, este bine ca nu vorbim de infectie urinara.
Despre recoltare, un joc stupid, simplu initial, dar la care ne-am simtit invinsi. Recoltare cu pungulitele minune, 3 pungi stricate, urina era toata in pampers. Era ora 11, la 12 se termina programul. Am dezbracat-o si „vanat-o” cu recipientul😅 La 11:05 tati a reusit!
A fost groaznic, nu din cauza febrei, deoarece era vioaie, desi frigea, ci din cauza frisoanelor, care apareau inainte de febra, debutau cu racirea extremitatilor.
Am mai avut febra la eruptia unui dinte, dupa un vaccin si cand am cunoscut-o pe Roseola Infantum, care dupa prima bubita erupta, febra si-a luat talpasita.
Este important sa ascultati sfatul medicului si sa discutați cu acesta despre fiecare simptom, sa il tineti la curent, sa notati pe hartie intervalele si temperatura cat si ce anume i-ati administrat.
Pana la 38°, rectal, este o temperatura normala pentru bebe, pana la 38.5, se dezbraca bebe, in pampers, se fac dusuri cu apa calduta, se aeriseste bine camera, racindu-se temperatura, iar de la 38.6 se incepe administrarea antitermicelor. Se ofera la 8 ore, iar la 4 ore in caz ca febra reapare se administreaza un alt produs cu o substanta diferita.(Panadol cu Algin, i-am oferit eu).

Repet, ca si celelalte postari ale mele, sunt doar experientele mele. Consultati doctorul pentru orice schimbare de stare a copilului.

In momentele in care bebe sufera din varii motive, te simti neputincios. Eu, mama, nu pot face nimic mai mult. Bebe vine, se cuibareste in brate si te priveste cu ochii mari, implorandu-te parca, sa faci ceva. Iar tu….poti doar sa ii mangai spatele si sa te rogi sa ii treaca repede, eventual Doamne-Doamne sa iti transfere tie toate durerile.
Si cum spunea cineva: la inceput sunt colicile, apoi, puseele, apoi dintii, apoi…cine stie ce mai urmeaza, dar este un fir continuu si neintrerupt. Reaminteste-ti ca ai job non-stop!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s