Mi se pare asa ciudat cand intalnesc mamici care judeca din varii motive: de ce nu alaptezi? de ce alaptezi atat de mult? de ce ai intarcat? de ce nu folosesti premergator? de ce ii dai sa manance bucatele? de ce lasi copilul sa se murdareasca cu mancare? de ce o lasi sa se joace in noroi? de ce „o fortezi” cu atatea activitati? de ce? de ce? de ce?
Pe scurt, pentru ca inainte de a decide ce este mai bine pentru copil, ma informez bine-bine. Nimeni nu stie ce se regaseste in sufletul unei mame atunci cand ia o decizie si nici motivul pentru care o face. Si de aici ma intreb de ce, desi fiecare este ” deranjata” de o situatie, continua sa o faca, totusi, altor persoane? Nu inteleg cum este posibil, ca mamele sa fie rautacioase si invidioase? Vor sa le ofere o educatie inalta copiilor, desi comportamentul lor …
Este extrem de important sa oferim sfaturi, in urma unor „lecturari” profunde intr-un fel armonios, astfel incat sa nu se resimta ca o jignire si sa ne deschidem mintile si sufletele pentru a le primi, punandu-ne semne de intrebare si cautand informatii inainte de a decide.
Emanati bunatatea! Comportati-va cu toata lumea, exact asa cum va comportati cu al vostru copil. Fiti exemplul copilului in orice situatie. Ganditi de doua ori inainte de a raspunde, respirati, inspirati si nu jigniti pe nimeni.
Cumva, mi-am revizuit si eu, insami, atitudinea.
Avem nevoie de sprijin, fiecare dintre noi in situatii enigmatice.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face!

Foto: Pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s