„Eu stiu ce e mai bine pentru copilul meu” este o afirmatie de top.
Stim ce este mai bine pentru copil dupa ce citim, ne documentam, punem in balanta, intrebam, cerem pareri. Dar daca mergem pe ideea ” pe vremea mea….” deja nu mai discutam. De pe vremea ta pana acum, au evoluat multe, s-au studiat si descoperit multe, in epoca informatiei, sa nu cauti ce e mai important pentru copil? Este un semnal de alarma. Voi l-ati creat si sunteti responsabili pentru tot: pentru o educatie inalta, pentru cei 7 ani de-acasa, pentru sanatatea sa, pentru dezvoltare, pentru comportament, pentru emotiile sale, pentru simtul ecologic si social, chiar si pentru kilogramele in plus. Intelegeti? Sunteti responsabili chiar si pentru gramatica sa, deoarece scoala slefuieste, baza e mult mai importanta.
Lasa vasele in chiuveta, lasa patul nefacut si stai langa el. Nu are nevoie neaparat de acea bluza calcata, ci are nevoie de tine, are nevoie de socializare, mangaiere, distractie.
Am citit acum ceva timp, scrisoarea unei fetite catre Mos Craciun in care ii cerea, ca mama, sa nu mai faca treburi si sa-si petreaca timpul cu ea. Am mai vazut si un „interviu” in care erau intrebati parintii si copiii, separat, cu cine ar lua cina, fara vreun fel de limite: parintii au ales celebritati, iar copiii, parintii.
Iar daca pretinzi ca stii ce e mai bine pentru al tau copil, intai trebuie sa-l cunosti, sa-i stii preferintele, inclinatiile, iar apoi sa decizi, privindu-l in ochi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s